Stichting Intermobiel

Interviews Intermobiel over mediteren en ontspannen van een lastig lichaam

Op deze pagina vind je interviews en artikels die afkomstig zijn van Intermobiel of van een van de vrijwilligers op het gebied van ontspannen en mediteren met een lastig lichaam.  

  • ‘Ik vind dat je ontspannen met een handicap gewoon moet proberen. Als je een bepaalde oefening niet kunt doen, kun je het altijd visualiseren. ‘ NIEUW

    Naam: Miranda Modderkolk
    Geboren: 10-01-1979
    Geboorteplaats: Apeldoorn Miranda heeft Posttraumatische Dystrofie. Ze ervaart veel pijn hiervan. Miranda laat het niet bij die pijn zitten. Ze oefent als hobby de sport Tai Chi uit. Maar als ik (Marian) het helemaal goed wil zeggen, moet ik Tai Chi Tao zeggen. Lees hier het interview met Miranda
     
  • ‘Ter ere van mijn veertigste verjaardag kreeg ik van een vriendin een eendaagse workshop Chi Neng Qigong cadeau. Sindsdien maakt deze Chinese bewegingsvorm deel uit van mijn dagelijks leven’. 

    Intermobiel houdt zich sinds twee jaar bezig met informatie verzamelen over het ontspannen en mediteren met een lastig lichaam. Enkele Intermobielers hebben hun ervaring op papier gezet om te laten zien dat je ook met een lastig lichaam kunt ontspannen en mediteren. Ontspannen en mediteren met een lastig lichaam is niet religie gebonden. In onderstaand artikel lees je wat Chi Neng Qigong inhoudt voor vrijwilligster Dorothy en wat het voor haar is gaan betekenen. In het begin trainde ze nog met behulp van een dvd. Nu, na drie jaar, gaan de oefeningen vanzelf. Ze hoeft er niet meer bij na te denken. Lees hier de rest van het artikel
     
  • Veroni Steentjes 'Mediteren met een lastig lichaam is een ontdekkingsreis op zich met veel hindernissen en obstakels. Maar ik ben er wel lichamelijk, geestelijk en spiritueel rijker uit gekomen.´In dit artikel vertelt Veroni Steentjes over haar ervaringen met mediteren met lichamelijke beperkingen en chronische pijn. Ze geeft aan wat de obstakels waren, hoe ze daarmee om is gegaan en wat haar geholpen heeft. Tevens geeft ze aan wat het mediteren door de jaren heen teweeg heeft gebracht. Ze laat in haar verhaal zien dat mediteren met beperking wel degelijk mogelijk is. Wellicht helpen de tips anderen om ook hun weg te vinden in het mediteren met een lichamelijke beperking. Lees hier het artikel.
     
  • De kracht van visualisaties. 'Je hersenen gaan dan andere seintjes naar je lichaam sturen. Seintjes van actie, energie en evenwicht.' In dit artikel beschrijft Evy (50 jaar) uit eigen ervaring een meditatie oefening. Dit kan je helpen om je te ontspannen hetgeen bij (chronische) pijn toch al wat moeilijker is. Evy heeft zelf een auto-immuunziekte met chronische pijn, waardoor ze al jaren bedlegerig is. Ze was yoga docente. Deze oefening kun je doen met elke lichamelijke beperking, zodat de energie weer gaat stromen in dat lichaamsdeel wat niet goed functioneert. De oefening is zowel liggend als zittend uit te voeren. Lees hier het artikel.
     
  • Therapeutic Touch (TT).
    Therapeutic Touch is een behandelmethode waarbij de hulpverlener de handen als instrument gebruikt om energie uit te wisselen, met als doel het zelfhelend vermogen van de mens te versterken en het zich comfortabeler voelen. Evy heeft hier een informatief artikel over geschreven, waarin ze uitlegt wat het inhoudt en hoe zo'n behandeling eruit ziet. Tevens vertelt ze uit eigen ervaring hoe ze zo'n behandeling zelf heeft ervaren en wat het met haar deed. Lees hier het artikel.