Stichting Intermobiel

Mijn scootmobiel is mijn maatje geworden..

 

'mijn scootmobiel is mijn maatje geworden'

Gebruiker: Monique van Dongen
Merk en type: scootmobiel: Trophy 6
Maximale snelheid: 17 km/uur
Leverancier: Welzorg Tilburg
Vergoed door: gemeente/ WMO

Trophy 6

 

Mijn eerste scootmobiel:
Na mijn thoracale hernia operatie is er Posttraumatische Dystrofie in mijn rechtervoet ontstaan. Na de operatie moest ik 3x per week naar de fysiotherapeut. De afstand vanaf mijn huis tot aan de fysiotherapeut was veel te ver om dit met mijn loopkrukken te doen. Ik heb het een paar keer geprobeerd maar dat was niet te doen voor mij. Op advies van de huisarts en de fysiotherapeut heb gebruik gemaakt van een scootmobiel. Omdat ik direct een scootmobiel nodig had, had ik zelf een tweedehands scootmobiel gekocht via Marktplaats. Mijn eerste scootmobiel was een Sterling Elite.

 

Sterling Elite

Mijn tweede scootmobiel:
Ik was heel erg mobiel geworden door het gebruik van mijn scootmobiel. Toch merkte ik dat mijn nek en rug erg pijnlijk waren doordat de Sterling scootmobiel niet echt geweldige veringen had. Ik besloot om een scootmobiel aan te vragen via de gemeente. Ik kreeg uiteindelijk als advies om de Trophy 6 scootmobiel te kiezen.

Hoe heb ik de scootmobiel aangevraagd?
Via de afdeling WMO van onze gemeente heb ik een aanvraag ingediend. Stichting SAP werd door onze gemeente ingeschakeld. Zij adviseren en beoordelen voor de gemeente of iemand in aanmerking komt voor hulpmiddelen. Ik kreeg gelijk een indicatie voor de aanvraag van een scootmobiel.

Het uitkiezen van de scootmobiel bij Welzorg:
Bij Welzorg werd mij geadviseerd om te kiezen voor de Trophy 6, deze scootmobiel is ontzettend goed geveerd, en stuurt een stuk lichter dan de Sterling. Ik heb daar een proefritje kunnen maken en merkte gelijk al dat de vering ontzettend goed was voor mijn nek- en rugklachten.

Levertijd:
De levertijd was echt ontzettend kort, mij werd verteld dat ik de scootmobiel over 2 weken kon verwachten. Het was inderdaad zo, binnen 2 weken kreeg ik de scootmobiel thuis afgeleverd. Ik merkte gelijk dat deze scootmobiel echt een stuk comfortabeler was voor mijn nek- en rugklachten. Ook merkte ik dat de techniek ook een stuk verbeterd was. Er zit een electronische kilometerteller op met daarop de aantal gereden kilometers en de snelheid. De claxon was veel beter dan mijn andere scootmobiel, veel harder. De richtingaanwijzers zijn hetzelfde als in een auto, met een linker en rechter richtingaanwijzer.

Waar gebruik ik mijn scootmobiel voor?
Ik gebruik mijn scootmobiel het meest om mijn hond uit te laten en samen met haar van het weer te genieten. Ook gebruik ik deze voor boodschappen te doen, en met het mooie weer bezoekjes te brengen aan vrienden en familie.

Mijn ervaring met het gebruik van een scootmobiel?
Ik vond het heel erg moeilijk om voor de eerste keer op een scootmobiel te stappen. Ik had er ontzettend veel moeite mee. Mensen staren naar je, zien een vrij jonge vrouw op een scootmobiel rijden en hebben daar misschien allerlei gedachtes bij. Vrienden, familie en mijn huisarts hebben me over deze drempel geholpen en zeiden dat ik me er niets van aan moest trekken. Het is na een aantal maanden toch gelukt om anders te gaan denken en nu geniet ik volop van de vrijheid en mobiliteit die deze scootmobiel mij momenteel biedt. Mijn hond Kyara vindt het ook helemaal geweldig. Ze gaat zelfs tussen mijn benen op het plateau zitten wanneer ze moe is. Ze heeft versleten heupen waardoor ze ook niet erg kan lopen. Dus ook voor haar is de scootmobiel een uitkomst.

Geschreven door: Monique van Dongen
juni 2009