Pannenkoekenmelk.
Dennis van 3 jaar gaat heel graag naar het kinderdagverblijf. Hij zit in de 3+ groep, dus allemaal kindjes van 3 jaar of ouder. Bij hem in de groep zitten ook onze buurkindjes (tweeling). De tweeling heeft koemelkallergie, dus die mogen niet zomaar alles eten/drinken.
Vorige week in krokusvakantie wilden de begeleiders pannenkoeken bakken. Maar dan moesten ze wel sojamelk halen in de supermarkt. Dus zijn ze met een paar kinderen een rondje gaan wandelen langs de supermarkt. Volgens Dennis moesten ze pannenkoekenmelk halen en geen koeienmelk! Dus toen ik toevallig ook thuis pannenkoeken ging bakken vroeg hij of ik ook pannenkoekenmelk had gebruikt. Geweldig toch, van zo’n kleine ukkepuk die precies weet hoe het moet.
Cindy |
'Mama, ik ben blij dat ik een jongen ben!'
Een klasgenootje van Jari (6 jaar) en tevens bijna buurmeisje krijgt een broertje of zusje. De moeder ligt in het ziekenhuis vanwege hoge bloeddruk. Op één of andere manier is Jari gaan piekeren over het dood gaan van zo’n baby’tje. Hij zei tegen mij: 'Mama, ik ben blij dat ik een jongen ben!' Dus ik vroeg hem: 'Waarom?' Hij antwoordde: 'Nou, meisjes moeten de baby in hun buik houden en als dat baby’tje dood gaat dan zijn de mama’s heel verdrietig.' Daar had hij duidelijk over nagedacht. Ik heb hem uitgelegd, dat als hij de papa zou zijn van dat baby’tje, dat hij dan ook heel veel verdriet zou hebben. De mama heeft dat baby’tje wel in haar buik gehad, maar de papa vindt dat net zo verdrietig als de mama.
Daarna nog uitgelegd binnen onze gezinssituatie. Als hij pijn heeft of erger nog, dood zou gaan, dan hebben papa én mama heel veel verdriet. En zelfs zijn broertje en zusje zouden dan heel veel verdriet hebben. Als een baby, kindje, papa, mama, opa, oma, vriendje of vriendinnetje dood gaat heeft iedereen verdriet. En dat is helemaal niet erg.
Cindy |
In China.
Jesper (7) heeft van Sinterklaas een gitaar gekregen en tokkelt er vrolijk op los. Op een gegeven moment leest hij voor wat er op de gitaar geschreven staat: "Ma-de in China." Daarna vraagt hij: "Papa, ken jij een dorp in China dat Ma-de heet?"
Johan |
Juf op krukken.
Toen de kleuterjuf op krukken op school kwam, ze had haar enkelbanden verrekt, vond iedereen dat zielig. In de kring kwam Shifra met allerlei oplossingen: de juf mocht mama’s rolstoel, rollator en andere dingen wel lenen. Mama had ze nu niet nodig, want die ligt alleen maar op bed.
Elsa |