Stichting Intermobiel

Elektrische rolstoelen

Elektrische rolstoelen:
- Permobiel C350  
- Elektrische rolstoel Balder finesse  
- Elektrische rolstoel Quickie P220 met aanpassing  
- Elektrische rolstoel Puma Yes serie 1 es 
- Elektrische rolstoel Permobil: Entra Corpus + vering
- Elektrische rolstoel Ivacare typhoon
- Elektrische rolstoel Puma Yes  Selma

Elektrische ligrolstoelen en rolstoelen met ligstand:
- Permobil C500 
- Permobil C500 corpus lowrider 
- Electrische rolstoel Booster Puma 
-
Elektrische rolstoel Permobil met gyroscoop
- Elektrische rolstoel Ligtvoet Liner
- Elektrische rolstoel Puma Yes (Jo-Ann)
- Elektrische (lig)rolstoel Levo Combi (Jessica)  nieuw
- Elektrische (lig)rolstoel Ortopedia
- Elektrische (lig)rolstoel Ortopedia elro 90 all round (Veroni) 
Elektrische (lig)rolstoel LMD met bakfiets mogelijkheid
- Permobil C500 VS 

Buiten rolstoel:

-
Trax rolstoel (buitenrolstoel)
 


naar boven

Elektrische rolstoel Puma Yes serie 1 es
Leverancier en aanpasser: ARS
Naam gebruiker: Marja Feijen 
Vergoed door: Gemeente
Puma yes serie 1 es
Klik op de foto voor een vergroting

-Lichten
-Alarmlichten
-Knipperlichten
-Toeter
-De stoel kan liggend gemaakt worden
Ik vond mijn vorige stoel beter, steviger. Alls wordt tegenwoordig kunststof. Ik heb er al vaak wat mee gehad, mijn man noemt het een maandagmorgen product. In het begin liep de accu steeds heel snel leeg, dus er zit aleen nieuwe accu in (ik heb hem sinds oktober), en er zit al een nieuwe beensteun op die ging niet meer omhoog en omlaag. We zijn nu met de vierde acculader bezig en eindelijk de goeie. Als er verder niets stuk gaat ben ik tevreden met mijn stoel. De kleuren zijn inderdaad erg mooi. Ben ik ook blij mee. 


 

pijl omhoog

Elektrische rolstoel van het merk Ligtvoet Liner
Leverancier : Doove mobility
Klik hier voor de link naar Doove mobility
Naam gebruiker: Sandra van dijk
Vergoed door: WVG
voor en achterkant Rolstoel Sandra   lig rolstoel sandra
Klik op de foto voor een uitvergroting

Mijn stoel is zo bijzonder, omdat het er heel veel aanpassingen op zitten. Doove heeft een speciale rugleuning en zitting gemaakt met  verschillende lagen schuim erin waaronder 3 soorten traagfoam. Dit is omdat mijn stuitpunt andersom staat na een breuk en dus uiterst gevoelig is. Onder en achter dit foam bevindt zich een spanbanden geheel. De kuitplaaten zijn vergroot en met extra zacht faom bewerkt. De armlegger's zijn afgewerkt met een dikke laag zacht foam. Alleen de hoofdsteun is een standaard hoofdsteun, maar de zachtste van zijn soort. Dit omdat ik hypermobiel ben en het zachte materiaal de schokken beter opvangt, waardoor ik minder gauw problemen heb. Ik heb een werkblad met middenbladbesturing en een heel zacht gepolsterd deel, omdat ik snel ontsteek in mijn armen en schouders. De spiegel op mijn blad zijn om mijn zicht en veiligheid te vergroten.

Dan iets anders. Normaal kan bij deze rolstoel de rugleuning 122 graden achterover. Dit was voor mij echter te weinig. De fabrikant heeft hier een oplossing voor weten te bedenken waardoor mijn stoel nu op 150 gr kan staan. Als enigste van zijn soort! Normaal kan dit niet bij voorwiel aangedreven wagens, maar omdat ik een hulphond heb, was een wagen met deze aandrijving meer geschikt voor mij. Nu kan ik dus profiteren van het gemak van een binnenwagen qua zitmogelijkheden en het gemak van een buitenwagen qua rijmogelijkheden! Ook heeft mijn stoel een speciale haak voor de hond aan te lijnen. Het is al met al een duur karretje geworden. Hij zit geweldig, maar heeft nog wel wat kinderziekte's. De balans is nog niet helemaal goed waardoor ik nog slinger. Maar dat is een kwestie van tijd. Dit hoort er nou eenmaal bij.

Pijl omhoog

Elektrische rolstoel van Permobil: Entra Corpus
Leverancier: Permobil
Naam gebruiker: Astrid
Vergoed door: Gemeente WVG

Foto: Permobil Vering rolstoel
Klik op de foto voor een uitvergroting

De stoel is op mijn maat gemaakt en zit fantastisch. Je kan er binnen en buiten mee rijden en hij heeft een superkleine draaicirker en is erg wendbaar. Je kan er zelf in liggen,alles is electrisch verstelbaar. Ik heb deze stoel via de WVG gekregen. Hij zat niet in het voorkeurspakket. Andere rolstoelen waren niet adequaat genoeg.  Door mijn schuivende wervels moest hij goed zitten en makkelijk verstelbaar zijn in allerlei houdingen.

Ik heb er nu ook een speciaal veringssysteem op, want ik heb erg veel last van bobbels en bulten in de weg. Ook in het rolstoelvervoer is dat een probleem dus het nieuwe veringssysteem is echt een uitkomst. Mocht je meer willen weten over deze stoel kijk dan eens op www.permobil.nl


Pijl omhoog

Elektrische rolstoel Ivacare typhoon
http://www.invacare.nl
Klik hier voor de pdf folder van deze rolstoel
Leverancier: Welzorg
Naam gebruiker Rene Penders
Vergoed door: gemeente WVG

Foto: Rolstoel Typhoon Foto: Rolstoel yphoon
Klik op de foto voor een uitvergroting

Mijn eigen rolstoel was te smal geworden. Ik zat gewoon bekneld in de rolstoel. Daarom moest ik een andere rolstoel hebben. Deze rolstoel had ik op televisie gezien, en ik dacht meteen: ”Die moet ik hebben! Degene die ik wilde hebben, zit niet in het pakket van de gemeente. Die biedt normaalgesproken namelijk maar twee standaard-rolstoelen aan. De ergotherapeut heeft toen een voorstel voor die andere rolstoel ingeleverd. De gemeente beslist dan of je die ook krijgt. Het duurde wel even, maar de gemeente deed er gelukkig niet moeilijk over. 

Mijn rolstoel heeft zes wielen. Hij is niet zo heel groot, en toch zitten er heel veel mogelijkheden op. Voor en achter zitten kleine zwenkwieltjes. De grote wielen zitten het midden. De rolstoel is heel goed geveerd en flexibel. Alles buigt en veert mee. Als ik een berg oprij, blijf ik daardoor zelf mooi recht zitten. Je kunt er een normale stoep mee op - en afrijden. Je bent dus niet meer afhankelijk van die op - en afritjes. En je kunt over drempels heen. Je kunt dus beter bij mensen binnen komen. En in de stad kun je beter de winkels in. Met een elektrische rugleuning kan ik de rolstoel helemaal plat leggen zoals een bed.
 


pijl omhoog


Elektrische rolstoel Puma Yes die in ligstand kan
Klik hier voor de pdf folder van deze rolstoel
Leverancier: Welzorg
Naam gebruiker: Jo-Ann Snel
Vergoed door: gemeente WVG
puma yes Puma yes met functie
Klik op de foto voor een uitvergroting

Ik had al ruim een jaar een scootmobiel in de schuur staan. Als er 17 km op de teller stond, was het veel.  Hoe graag ik het ook wilde, de scoot was voor mij een te grote belasting. Ik kon niet zelf naar buiten. Het rollen binnen koste me al teveel kracht. Ik zat vast en kon niet meer vooruit. Reden genoeg om de sprong te wagen en een elektrische rolstoel aan te vragen. Mede door intermobiel en contacten met lotgenoten wist ik dat er veel mogelijk was, dat je ook rolstoelen had waar je achterover in kon liggen. Iets wat mij de mogelijkheid zou bieden om ook zelf naar buiten te kunnen. Het rollen binnen was ook te zwaar. Na overleg met de revalidatiearts heb ik een rolstoel aangevraagd voor binnen en buiten. Gezien mijn voorgeschiedenis met de scootmobiel kreeg ik een elektrische rolstoel op proef. Deze rolstoel was amper gebruikt en stond in het depot van mijn gemeente.
 
Ik had echt geluk, want deze stoel leek voor mij gemaakt. Een rugleuning van spanbanden die gelijk goed aanvoelde, een kantelfunctie, de rugleuning kon naar achteren en verstelbare beensteunen. Ik kon het dus echt goed uitproberen.  Na 2 weken op proef was het duidelijk dat een elektrische rolstoel mijn mogelijkheden zou vergroten. De aanvraag werd definitief en omdat deze stoel in depot stond en de maat goed was en ook de aanpassingen die ik nodig had, hield ik deze stoel. 

 
De stoel is nog wel verder op mij aangepast, want bijna alles is wel verstelbaar aan de stoel. De hoog-laag functie is er ook opgezet, zodat ik ook wat makkelijker in de kastjes kan, of iets van een schap bij de supermarkt kan pakken. Ook kreeg ik een ander zitkussen wat beter de schokken opvangt. Sinds ik dat kussen er in heb, houd ik het rijden in de rolstoel weer wat beter vol.
 
Binnen rijd ik  rechtop, maar als ik buiten rijd zet ik de rolstoel altijd iets in kantelstand en de rugleuning zover mogelijk naar achteren. Ik rijd dan wel iets langzamer, maar hierdoor hou ik het rijden langer vol en heb ik minder klachten na die tijd.  Met rijden heb ik altijd wel een kussentje in mijn nek, omdat dat het schokken in mijn nek wat meer opvangt. Als ik ergens ben, kantel ik de stoel zover mogelijk naar achteren. Zodat ik zo plat mogelijk lig en mijn rug zoveel mogelijk uit kan rusten. Toen ik de rolstoel net had, vond ik de knik niet fijn. Maar dit lag dus grotendeels aan het kussen, want sinds ik het luchtkussen heb, ligt het veel beter.

Mijn bed ligt het beste, maar als ik buiten wil liggen of er op uit wil is de rolstoel een goed alternatief. Ik besef nu pas hoeveel kracht mij het rijden in de gewone rolstoel heeft gekost. Sinds ik me zowel binnen als buiten met de elektrische rolstoel verplaats, is er weer een hele wereld voor mij opengegaan. Ik heb meer energie en daardoor hou ik dingen langer vol. De elektrische rolstoel betekend voor mij geen achteruitgang, maar vooruitgang omdat het mijn mogelijkheden weer heeft vergroot. 
 

pijl omhoog

Elektrische rolstoel Puma Yes
Klik hier voor de pdf folder van deze rolstoel
Leverancier: Welzorg
Naam gebruiker: Selma
Vergoed door: gemeente WVG

rolstoel Selma
Klik op de foto voor een uitvergroting

Ik heb de puma yes met hoge stoel. Mijn stoel heeft een hoge rugleuning met aan beide zijde een lende ondersteuning en een verstelbare neksteun-rugleuning Ik kan hem in ligstand zetten en ik heb 2 electrische beensteunen. Ik heb voorwielaandrijving zodat ik een betere aandrive heb.  Verder hebben ze de bediening en de armsteunen vastgezet deze trilde steeds los en moest jezelf aandraaien. 

 


Pijl omhoog

Elektrische (lig)rolstoel met vaste kuip vorm
Leverancier: Ortopedia
Aangepast door: RTD het Dorp
Naam gebruiker: Petra Zwier
Vergoed door: gemeente

Foto: Ligrolstoel
Klik op de foto voor een uitvergroting

Om in mijn rolstoel te kunnen zitten/liggen, is er een afdruk van zo ongeveer mijn hele lichaam gemaakt. Ik gebruik een zeer lichte joystick. Er zijn nogal wat zaken die mij op dit moment niet meer bevallen aan deze rolstoel en dus ben ik bezig met een nieuwe rolstoel.


Pijl omhoog

Elektrische (lig)rolstoel met gyroscoop
Rolstoel met gyroscoop geleverd door: Permobil,
Zitting en rugleuning gemaakt door  Revatech
Naam gebruiker: Tea Bijker
Vergoed door: gemeente WVG

Foto: Elektrische rolstoel met giroscoopFoto: Rolstoel giroscoopFoto: Elektrische rolstoel met gyroscoop 2
Klik op de foto voor een uitvergroting

Zowel de elektrische rolstoel als de zitting en de rugleuning zijn vergoed door het WVG van de Gemeente. De elektrisch rolstoel heb ik met giroscoop gekregen omdat mijn hand- en spierfunctie niet goed is. Ten eerste heb ik een tiptoets besturing zoals jullie op de foto kunnen zien. Ik druk er heel licht met mijn vinger er op en ik ga recht voor uit of de bocht om. (foto links)

De giroscoop is een apparaatje wat er is ingebouwd en er voor zorgt dat ik recht op de weg blijf, ik kan zelf namelijk niet goed bijsturen. Dus als er een hobbeltje of er een oneffenheid in de weg is corrigeert de giroscoop mijn elektrische rolstoel automatisch. Dus dit is ideaal. (foto midden)  Voor de rest zit er op de rolstoel een speciale zitting en rugleuning in en beensteunen van Revatech, dit zit geweldig. (foto rechts) 


Pijl omhoog 

Elektrische ligrolstoel Ortopedia Elro 90 all round
maximale maat rolstoel 0,7m bij 1,85 m
Geleverd en aangepast door RTD Het Dorp
Naam gebruiker: Veroni Steentjes
Vergoed door: gemeente WVG

ligrolstoel
  
klik op de foto voor een vergroting

Deze rolstoel heb ik nu een aantal jaren. De rolstoel is door de RTD gemaakt. Ik ben de afgelopen jaren steeds aan het verbeteren gebleven, omdat  zo'n ligrolstoel makkelijk gaat dansen gezien zijn lengte. Dit is een heel stuk verbeterd door gewichten aan de rolstoel te hangen aan de voorkant van het onderstel. Het onderstel is gewoon van een normale elektrische rolstoel en daar bovenop is een bed idee gebouwd. Het ligdeel bestaat uit verschillende soorten matrassen. Ook zitten er twee weg ondersteuning bij in de rug en net onder de heup. de RTD heeft dit met mij uitgebreid uitgeprobeerd en getest totdat het zo goed mogelijk was. Het duurt dus een tijd, voordat de rolstoel precies zo is als je hem wilt hebben. Heb geduld dus.

De rolstoel kan elektrische omhoog/naar beneden. Ook kan de rugleuning elektrisch versteld worden. Er  zit een kantelfunctie op die ideaal is als je onderuit zakt tijdens het rijden, dan kantel je hem achterover en je ligt weer op de plaats. Ook is de kantelfunctie handig bij steile paden/wegen en voor het in en uit de bus rijden. Ook zit er een motor achter de hoofdsteun, zodat deze ook elektrisch instelbaar is naar voren of achteren. Dat vind ik echt een goede noodzakelijke aanpassing, zeker als je met kinbesturing rijdt. Als je net niet goed ligt, kan je ook niet goed bij de kinbesturing.

De rolstoel is ook te besturen via een begeleider. Achteraan de rolstoel achter bij de hoofdsteun zit een elektrische bediening voor als iemand de rolstoel rijdt of de rolstoel wegrijdt als ik weer op bed lig. Ik kan er met deze rolstoel zo'n een a twee keer per maand op uit. Probleem is bij mij het stoten tijdens het rijden wat erg pijnlijk is voor de dystrofie. Ook kan ik niet liggen op de rolstoel zoals op bed. Ik moet nu de knieen erg buigen. Op bed liggen de benen meer rechtuit. Als ik dit op de rolstoel doe, heb ik zoveel ruimte nodig dat ik geen winkel meer in kom. Ik ben blij dat ik deze aanpassing heb, zodat ik er toch mee naar buiten kan. anders zou ik altijd op bed moeten liggen. Deze aanpassing geeft me dus vrijheid!


Pijl omhoog

Trax
Geleverd door: Firma Permobil Helmond
Vergoed door: WVG, mits verschillend bij diverse gemeentes!

Foto: Trax
Klik op de foto voor -een- vergroting van een trax

Bij de verstrekking door de WVG’s bestaat veel verschil per gemeente. De ene gemeente is daar vrij soepel in, terwijl de ander enorm moeilijk doet. Gebleken is dat áls de argumenten goed en doordacht zijn én men beschikt over een groot doorzettingsvermogen, de Trax wél verstrekt wordt.  Veel Traxen zijn dan ook volledig door de WVG verstrekt. In enkele gevallen heeft men een regeling met de gemeente kunnen treffen. Enkelen hebben hem zelfs helemaal zelf betaald, omdat ze de middelen vrij konden maken en omdat ze het touwtrekken moe waren!


Pijl omhoog
 

Elektrische (lig)rolstoel met bakfiets mogelijkheid
Leverancier: de organisatie Adremo in Gorredijk heeft van een LMD onderstel de brancard gemaakt.
Freewheel uit Eersel heeft de halve fiets gemaakt met aankoppelstang.
naam gebruiker: Thea Van Hoeij
Vergoed door: gemeente WVG

  Foto: Brancard Foto: Brancard met bakfiets Foto: Brancard
klik op de foto voor een uitvergroting 

Thea rijdt zelfstandig rond met behulp van een besturingssysteem dat ze bediend met haar hoofd. De maat van de brancard is 65 cm bij 2 meter. Het onderstel is van een LMD rolstoel. Een kleine boodschap kan ze zelf halen, en honden uitlaten gaat ook. Wat een vrijheid. Met de brancard en bakfiets gaan ze er samen vaak op uit. Kleine fietstochtjes, grotere tochten, vakanties het kan allemaal. Met de accu kan je 75 kilometer rijden. Dan moet de accu weer opgeladen worden.