Stichting Intermobiel

Adressen en links

Onderstaande organisaties en links gaan over seksualiteit in het algemeen of over seks met een lichamelijke handicap:


Dwarslaesie organisatie:
Seksualiteit en dwarslaesie, informatieboekje Dit is een uitgebreide voorlichtingsbrochure voor mensen met een dwarsleasie omtrent seksualiteit. In deze brochure willen zij een hoeveelheid informatie geven en een aantal mogelijkheden belichten. Bij het laatste zij opgemerkt dat zij nooit aan willen geven wat moèt, wel wat kàn. Om keuzes te kunnen maken moet je eerst goed geïnformeerd zijn. Je kan ook je eigen oordelen toetsen aan dat wat anderen hebben vastgelegd.

Leefwijzer; seks en schoonheid
Op deze website is veel aandacht voor handicap liefde en seks. Er is een forum waar je je vragen kwijt kunt. Uit dit forum blijkt duidelijk dat er een grote behoefte is omtrent dit onderwerp bij mensen met een handicap.

De NVVS staat voor de Nederlandse Vereniging voor seksuologie.
De NVVS is een wetenschappelijke vereniging voor iedereen die zich beroepsmatig bezig houdt met seksuologie. De NVVS bewaakt de kwaliteit van het seksuologisch onderwijs en de seksuologische hulpverlening. Tot slot neemt de NVVS gevraagd en ongevraagd deel aan (maatschappelijke) discussie rondom seksualiteit. Zo heeft zij in 2007 zich samen met de RNG en met onder andere Stichting Intermobiel sterk gemaakt voor betaalde hulpverlening aan chronisch zieken en gehandicapten. Ook onderhoudt zij contact met overheid en verzekeraars voor goede en betaalbare hulpverlening. In het debat rondom de zogenaamde seksualisering van de maatschappij is de NVVS van mening dat ieder recht heeft op veilige, respectvolle en plezierige seks.

Nederlandse Vereniging Voor Seksuele Hervorming (NVSH)  
Hulptelefoon (infolijn): 0900-9212 voor alle vragen die met seksualiteit te maken hebben
Schrijven: Postbus 64, 2501 CB Den Haag
Emailen: info@nvsh.nl 
Via de mail kan je persoonlijke vragen stellen. Ook vind je op deze site ook adressen van hulpverleningsinstanties waar je terecht kunt met alle vragen rondom seksualiteit. 

Rutgers Nisso groep;
kenniscentrum seksualiteit. Doel van de Rutgers Nisso Groep is primair het bevorderen van de kennis en deskundigheid van professionals die in hun werk te maken hebben met seksualiteit.De Rutgers Nisso Groep biedt jongeren de mogelijkheid om via internet op een anonieme manier meer te weten te komen over seksualiteit en relaties.

Deze sites zijn gemaakt door de RNG:

Onderzoek je grens voor jongeren met een lichamelijke handicap
Op deze website staan twee testen: een test voor jongeren met een lichamelijke beperking en een algemene test voor jongeren van 12 tot 18 jaar.  In de test komen verschillende onderwerpen op het gebied van grensoverschrijding aan bod: inbreuk op de privacy, seksuele intimidatie en seksueel misbruik. Met behulp van de test kunnen jongeren er achterkomen wat hun grenzen zijn, of hun grenzen overschreden worden en zo ja, wat ze dan kunnen doen. De test leert jongeren: je lichaam is van jou, niemand heeft het recht daar tegen jouw wil iets mee te doen, wanneer dat wel gebeurd is, is dat niet jouw schuld. Het doel van de digitale test is dat jongeren zich bewust worden van hun rechten en leren hun grenzen te stellen, om daarmee te voorkomen dat anderen over hun grenzen gaan. De test heeft ook een functie voor ouders, begeleiders en docenten; het geeft hen een instrument in handen om het  onderwerp (of vermoedens van) misbruik ter sprake te brengen. 

Stichting Alternatieve Relatiebemiddeling(SAR)
is een stichting die mensen helpt met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap bij het zoeken naar een alternatief voor een seksuele relatie. Een andere doelstelling van de SAR is het geven van voorlichting over problemen rondom de seksualiteitsbeleving van mensen met een handicap. Als cliënt kunt u bellen naar het contactpunt. Tijdens het telefoongesprek krijgt u informatie over de werkwijze van de SAR en worden gegevens gevraagd over de cliënt, onder meer over de aard van zijn of haar handicap. Deze gegevens worden voorgelegd aan een dienstverlener. Vervolgens neemt de dienstverlener contact op met de cliënt en kan desgewenst een afspraak worden gemaakt voor een bezoek. De plaats van ontmoeting wordt in onderling overleg bepaald. De invulling van het bezoek is zoveel mogelijk afgestemd op de seksuele wensen en mogelijkheden van de client. Een bezoek duurt in principe anderhalf uur. Een bezoek duurt in principe anderhalf uur. Voor elk bezoek wordt € 85,00 in rekening gebracht. Dit tarief is inclusief reiskosten. Een bezoek, ter kennismaking en oriëntatie, behoort ook tot de mogelijkheden. In dat geval is het tarief € 25,00 (exclusief reiskosten).
Voor informatie en aanmelding kunt U bellen naar: 030 - 6960809. Ook kunt U schrijven naar: Stichting SAR, Gerard Noodtstraat 1 3515 VV Utrecht


Sense.info;  
Voor iedereen die vragen heeft over seksuele gezondheid en hiermee niet naar hun huisarts wil, kan bij Sense terecht. Er is geen verwijskaart nodig en het is gratis.

Stichting handicap en seksualiteit oftewel de Schildpad: 
helpt mensen met een lichamelijke handicap, en partners of naasten bij het zoeken naar praktische oplossingen voor seksuele behoeften. Ook geeft zij advies en voorlichting over seksualiteit in zijn algemeenheid. De stichting staat open voor alle soorten lichamelijke handicaps en naar gelang je seksuele behoeften. U kunt de Schildpad bereiken tijdens maandagen en vrijdagen van 11.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 043-3288538. Daarnaast zijn wij bereikbaar via de website www.deschildpad.nl en e-mail info@deschildpad.nl