Incontinentiemateriaal (Lennie)
'Voor mij is het belangrijk dat het incontinentiemateriaal een grote hoeveelheid vocht kan opnemen, omdat ik veel dorst heb en dus veel drink.'
Lennie is geboren in 1981. Ze woont samen met een huisgenote in een klein rijtjeshuis in een oud deel van Hilversum. Lennie ligt in de ‘woonkamer’. Vanaf haar twintigste is Lennie bedlegerig door de ziekte ME. Daarnaast heeft ze MCS wat inhoudt dat ze overgevoelig is voor bepaalde chemische stoffen en geuren.
Incontinentiemateriaal |
Ik maak gebruik van de maat S de zwaarste versie (2200 ml absorptievermogen en 60-85 cm), als er hulp in de buurt is. Ik maak gebruik van maat M (3600 ml absorptievermogen en 70-110 cm), de zwaarste versie, voor periodes zonder bereikbare zorgverleners.
Abena Abri-form |
Nadelen
Incontinentiebroekjes |
Bedonderleggers (matjes) |
Verder zijn er modellen met een band en die je dan met klittenband dicht kunt doen, bijvoorbeeld: Tena Flex of Abena Abri-Wing. Ik vind het persoonlijk in bed lastiger om aan te doen dan een gewoon model en ik heb sneller last van lekkage. Ik kan me voorstellen dat bij mensen die kunnen staan zo'n band juist wel makkelijker is met het aandoen. Vergoeding Ik krijg het incontinentiemateriaal vergoed van mijn zorgverzekeraar. Standaard krijg je vijf stuks per dag vergoed. Mijn vorige huisarts wilde geen aantal specificeren . Hij zei dat hoeveel incontinentiemateriaal kreeg een zaak was tussen mij en de verzekering. Mijn huidige huisarts wilde gelukkig wel een aantal specificeren. Nu krijg ik twaalf stuks per dag. Ik heb chronische diarree en daarom heb ik meer dan gemiddeld incontinentiemateriaal nodig.
Geschreven door Lennie |