Stichting Intermobiel

Het leven is een olifantenkont!

denise bezig met haar tekeningColumn Denise

 

Eindelijk kan ik het van de daken schreeuwen! Mijn man Leroy en ik zijn een nieuwe website gestart waar ik mijn levensstijl en kunst deel over hoe positief te blijven met een beperking! Een plek voor zelfliefde en liefde voor alle andere. Verbonden met de maan (lifestyle+stories) en de zon (kunst). Maar hoezo de naam een olifantenkont?! Dat zal ik jullie even uitleggen.

 

In de eerste twee jaar van mijn leven kon ik mijn rechterarm helemaal niet gebruiken. Dit resulteerde dat ik op jonge leeftijd al verschillende handoefeningen en therapieën kreeg. Ik leerde steeds een beetje bij. Na mijn operatie in mijn achtste levensjaar kreeg ik een nieuwe ergotherapeut die mij opnieuw leerde schrijven. Door het tekenen van poortjes, maantjes, zonnetjes, hartjes, bochtjes en noem maar op! Ik werd er helemaal gek van. De boekjes waar ik de oefeningen uit moest maken waren ook nog eens voor kinderen van vier jaar oud. Ik voelde me daar dus veel te oud voor. Gelukkig was de ergotherapeut geen opgever en legde mij eigenlijk het doel duidelijker uit. Mijn handen zo goed en lang mogelijk inzetten. Als ik een betere manier had om de lijnen en vormen te tekenen dan mocht ik het zeker toepassen. Zolang ik alles bleef combineren en herhalen met een vaste hand en strakke lijnen. Zo tekende ik uiteindelijk niet 100 poortjes of maantjes achter elkaar maar bij elkaar en op elkaar en zo had ik een visie van een olifantenkont die vervolgens wel 100 keer op een blaadje stond. Ik kreeg weer lol in mijn oefeningen en ik zag er het nut van in.

 

De olifantenkont is een rode draad in mijn leven. Ik teken hem waar ik kan. Het geeft me rust en humor. Het is ook het enige wat ik nog kan tekenen door al die herhalingen. Ik ben weleens benieuwd wat de achtjarige Denise zou zeggen tegen haar oudere zelf. “Nog steeds die olifantenkont?! Hahaha.” Geen kaart gaat voorbij zonder een olifantenkont. Hoewel ik moet toegeven dat soms het tekenen van deze olifantenkont meer geduld vergt. Mijn handfunctie is behoorlijk verslechterd. Een pen vasthouden of penseel is niet meer zoals het was en ik zie het ook niet terug komen.

 

De kunst die ik nu maak is volledig met mijn handen of sponzen aangebracht om het vervolgens te ‘stempelen’. De kunst staat nog niet op mijn website maar het volgt binnenkort. Deze kun je later vinden onder de SUN. Ik wil  dat mensen eerst wat meer over mij te weten komen.

 

Iedere volle maan (FULL MOON) lees je verhalen over mijn interesses. Iedere nieuwe maan (NEW MOON) vind je lifestyle zoals recepten, muziek, locaties of meditatieoefeningen. Iets om je eventjes uit alle zorgen of drukte te halen. Even ME time.  Daarom heb we de olifantenkont MUNISA ELEPHANTI genoemd ME afgekort. De site is volledig in het Engels. Voornamelijk omdat mijn familie internationaal woont en ik het leuk vind als zij het ook kunnen lezen. MUNISA ELEPHANTI is dus echt een visie van een kind met de realiteit van een volwassen. Dus bij deze nodig ik je uit om eens een kijkje te nemen op

www.munisaelephanti.com  

munisa elephanti 

Dare to walk through the gate

The MOON will be your light

The SUN promises to rise again

LOVE yourself

Love all others

You’ll find a bumpy road

Filled with tickles and laughter

 

MUNISA ELEPHANTI a vision of a child, a reality of an adult!

 

Denise Vanderbroeck