Vraagbaak van Stichting Intermobiel
In de vraagbaak tref je deskundigen aan die jouw ingezonden vragen willen beantwoorden. Deze vragen worden nooit op de website beantwoord in verband met privacy. Je kan als jongere met een lichamelijke handicap of chronische ziekte je vraag voorleggen. De vraagbaak is NIET bedoeld voor andere organisaties, die vragen hebben. Het is alleen voor de doelgroep van Stichting Intermobiel bedoeld. Intermobiel legt zelf wél algemene vragen aan de deskundigen voor die in de rubriek beantwoord worden waardoor je als bezoeker wellicht iets aan deze beantwoorde vragen hebt. Af en toe wordt een nieuwe vraag toegevoegd en de oude beantwoorde vragen wordt bewaard. Dit geeft dus een extra reden om de vraagbaakrubrieken te bezoeken.
Voor het overzicht hebben we vijf rubrieken aangebracht namelijk aanpassingen, centrum bijzondere tandarts, lotgenoten, medisch en seksualiteit. We hebben voor iedere rubriek een deskundige die de ingestuurde vragen beantwoordt en de algemene vragen.
Voor de rubriek aanpassingen hebben we RTD Het Dorp te samen met ergotherapeute Susanne Maas. Ze hebben beide jarenlange ervaring met aanpassingen maken en aanvragen. Voor de rubriek centrum bijzondere tandarts staat Herma van Vliet voor je klaar met haar jarenlange kennis en ervaring op het gebied van gehandicaptenzorg. Voor de rubriek lotgenoten zijn de vaste vrijwilligers van Stichting Intermobiel met een handicap de deskundigen. Ze hebben zelf jarenlange ervaring met het leven met een handicap. Ze weten dus waar we over praten. Voor de rubriek medisch hebben we fysiotherapeut Marcel van Koningsveld. Ook kan ik vragen op het gebied van pijnbstrijding doorsturen naar een anesthesist. In de rubriek medisch tref je ook nog tips aan rondom het gebruik en onderhoud van medicijnen. Deze tips komen van gebruikers zelf. Voor vragen over seksualiteit met een handicap kan je terecht bij Drs. Peter Leusink, huisarts en seksuoloog. Via de pagina is een gratis e-consult bij Peter mogelijk dat normaal € 12,40 kost. Intermobiel hoopt dat met de rubriek seksualiteit ook het taboe rondom dit thema verminderd wordt. Ook heeft Intermobiel een jurist achter de hand die bij vragen advies kan geven. Vanzelfsprekend gaat iedere deskundige zorgvuldig met je gegevens om en worden deze niet aan derden verstrekt.
Verder is er een rubriek informatie wetten en voorzieningen toegevoegd waar diverse wetten en voorzieningen door Intermobiel vrijwilligers kort uitgelegd zijn met doorlinks naar website met meer informatie.
Als je een vraag hebt, gebruik dan dit contactformulier en kies je onderwerp. Voeg zo nodig wel wat korte achtergrondinformatie toe over jezelf zoals je ziektebeeld en medicijnen en of je werkt, omdat een deskundige wel je vraag moet kunnen beantwoorden. Als voorbeeld: bij een vraag over de vergoeding van een aanpassing maakt het bijvoorbeeld uit of je die aanpassing in het algemeen gebruikt of voor je studie of werk. Bij algemeen gebruik moet je vaak bij de zorgverzekeraar zijn en als het voor je studie of werk is, moet je vaak bij het UWV zijn.
Een antwoord kan even duren, omdat de deskundigen dit onbetaald en als vrijwilliger erbij doen naast het gewone werk. Barst dus los en mail je vragen! Er zijn nooit domme vragen, dus stel je vraag gewoon! De deskundigen staan voor je klaar!
Groetjes Stichting Intermobiel